Masterpiece

lördag 20 september 2014

Dagar i september

Det är sommaren som aldrig tar slut! Hela september har varit en underbar förlängning av sommaren med sol och härligt varma dagar...Blommorna fortsätter att blomma och tjocktröjan ligger kvar i garderoben. Men nog har skuggorna blivit längre och dimman ligger tät på morgonen och bäddar in landskapet i ett fuktigt dis. Och mörkret kommer obarmhärtigt smygande allt närmare inpå...det är nog dags snart att rusta sig för hösten men än så länge njuter jag av dessa helt fantastiska och nästan lite overkliga septemberdagar.

Förra helgen var vi i Falkenberg och tittade på motortävlingar och avslutade med en tur längs den halländska kusten. Oj vad fint det var! Jag som är van med klippor och den bohusländska kargheten blev tokkär i de långa sandstränderna, det magiska ljuset och de inbjudande sanddynerna. Så nära men ändå så olika!
Eftersom jag fotograferat en del på motortävlingarna hade jag kameran till hands och fastnade helt för sanden och alla mönster i den. Så det här blogginlägget tillägnas helt och hållet den dynamiska sanden som förändrades i ett nu framför mina ögon. Fascinerande, känner att jag vill tillbaka och störtdyka ner i sanden och fånga mönster och linjer...Och få mer sand i håret..haha :)














Bilderna på sanden är konverterade till sv/v för jag tyckte att det abstrakta uttrycket och linjerna kom mer till sin rätt. Jag har gjort bildbehandlingen i Lightroom och alla bilderna är fotograferade med Canon 60D och Tamron 70-300 mm.
Men jag kan inte låta bli att även publicera ett par bilder fotade med iPhonen och redigerade i Snapseed. Här kommer de!

 Havet har dragit sig tillbaka på Skrea Strand i Falkenberg...


Fantastiska mönster i sanden!