Masterpiece

lördag 30 maj 2015

Amazing Greece


Åh underbara, härliga och vackra Grekland!
Att komma till Grekland är alltid lika fantastiskt härligt. Denna gång blev det en vecka på lilla Kos tillsammans med barnbarnet. Bara vi två på äventyr, vilken resa vi fick tillsammans!
En nyfiken och vetgirig sexåring, bättre ressällskap kan man inte ha...
Kos bjöd på sol, blå himmel och värme, mellan 26 och 28 grader varje dag. Helt underbart med tanke på den kalla maj vi haft här i Sverige.
Lilla Mille fick bestämma takten, så det blev ju inte direkt några fotosessioner i soluppgångarna men en sagolik vecka med många upplevelser fick vi. God mat, god dryck, bad och sol. Vad mer kan man begära?
Vad är det med Grekland och den speciella blå färg som får oss att bli alldeles lyriska?
Vet bara att jag alltid blir lika lycklig av de grekiska färgerna!!
En vecka går alltför snabbt och det var inte kul att landa på Landvetter förra fredagen i ett ösregn, storm och bara 9 grader...och inte har det varit ett dugg bättre i veckan som gått. Det känns mer som höst än försommar. Nu längtar vi efter juni och lite värme här också!

Här kommer några bilder från vackra Kos. Eftersom vi mestadels varit ute mitt på dagen har ljuset varit hårt och lite besvärligt att fotografera i men som sagt, en ljuvlig semester har vi haft!!!!!
Ett av de bästa minnena är nog från Therma, de heta, vulkaniska källorna. Där plaskade man runt i hett vatten, mellan 30 och 60 grader. Som ett SPA! Och ville man svalka sig hade man ju havet precis intill, bara att hoppa i vågorna...Mille älskade Therma och simmade runt, runt i det varma vattnet. Det sägs ju att det ska vara välgörande med sådana källor, lite svavel osade vi nog efteråt men fick ta en ordentlig dusch på hotellet. Just vid Therma var havet ovanligt blått...vägen var brant och klippig, men det fanns åsnor till hjälp. Det var också fullt av getter som klättrade runt i de branta bergen. Ett riktigt äventyr för oss!
































Hälsningar från ett mycket vackert och varmt Kos!!


torsdag 14 maj 2015

Best time is now!

Mitten på maj, våren breder ut sig alltmer. Det har inte varit någon riktig värme än, men kanske just därför har man uppskattat dessa fina soliga dagar lite extra. Och kanske är lite mer i fas med årstiden än vad man brukar. Det är verkligen jättevackert nu, på kusten blommar triften och sätter färg på klipporna. Det lyser lila överallt.
Syrenerna knoppas och träden är härligt ljusgröna. Det går fort nu!
I morgon åker jag till Grekland, det ska också bli otroligt härligt med en veckas avkopplande semester.
Nya vyer, nya färger. Spännande!
Ha det så gott allihop, njut av det fina vi har runt omkring oss!!

Trift...








 Som bomullstussar i vinden...


Heart...


 Waterlily...


Colors...

lördag 2 maj 2015

Aqua

Ljuvliga årstid! Sommaren står beredd bakom dörren men ännu är det vår och knoppar brister för fullt...
En fantastisk tur till Tjurpannans naturreservat, långt ut i Bohusläns vackra kustband denna härliga 1 maj-dag.
Ett otroligt blått och glittrande Skagerack fick mig att tänka på akvamarin och dess underbara färg.
Havet och naturen som den vackraste akvarell iag!!
Mmm, njuter....

Aquarelle...


Soft...


La mere...


Aqua


Marin_Rost




Tänk så mycket underbart vi har framför oss nu! Det gäller bara att ta tillvara på dagarna och försöka vara i nuet så ofta som det går. Carpe Diem!