Masterpiece

söndag 13 juli 2014

StreetphotographyDet regnar idag efter en vecka med sol och värme. Nästan lite skönt att sitta inne och hänga över datorn efter alla lata dagar på stranden. Projektet är att gå igenom mappar och rensa bland alla bilder. Kasta...kasta...kasta...på agendan idag. Och visst är det skönt att göra sig av med sånt man inte behöver, vare sig det är filer på datorn eller andra saker. Rensa i röran! Göra plats för nytt!
Sista tiden har jag mest haft macrot limmat på kameran, men jag påminns om att jag faktiskt också gillar att fotografera på gatan. Gatufotografering var en av anledningarna att jag började fotografera överhuvudtaget och har alltid fascinerat mig. Det är lite grann som livets teater, det pågår hela tiden och vill inte låta sig styras eller arrangeras. Ögonblicken kommer och går helt enkelt. Och det är rätt coolt att gå runt och skjuta lite från höften, att gå nära ibland och ändå försöka vara så osynlig som möjligt. Vilket kan vara rätt svårt ibland när man trycker upp ett jättebläckfisköga rakt mot människor...ja, alltså frontlinsen på min 50:a f/1.4 är verkligen som ett gigantiskt öga...
Men jag har aldrig råkat ut för att någon blivit arg eller tvingat mig att rensa minneskortet på stående fot. De flesta bilder blir rätt värdelösa och oanvändbara, men här är några som fått ligga till sig ett tag och just blivit räddade från att hamna i papperskorgen.
Oftast brukar jag konvertera bilderna till svartvitt när det gäller gatufotografering, men den här gången fick de flesta ha kvar sin färg.
Klicka gärna på bilderna så får man se dem större!!

Go go:teborg!
4 kommentarer:

 1. Snyggt ! Du har verkligen en helt egen bildspel med tilltalande färgsättning som jag gillar mycket ☺
  /Lena

  SvaraRadera
 2. Ah, ska ju vara bildstil, så det kan gå när man inte har koll när man skriver i mobilen ☺

  SvaraRadera
 3. Annorlunda. Fräckt. Gillar speciellt bild nr 3, 5 och 11 och undrar om nr 11 verkligen är på riktigt? Ser ut som om blden är från framtiden :) Kul att se Liselotte!
  /inger

  SvaraRadera
 4. Tack! Ser fram emot vår gatufotograferingsträff i höst, ska bli himla roligt!!! Nr 11 är faktiskt på riktigt, uppkopplade ungdomar på centralen i Gbg. Tycker själv att bilden ser helt galen ut, men galet är ju också kul...

  SvaraRadera