Masterpiece

lördag 9 augusti 2014

Underbar avslutning på semestern!

Dessa semesterveckor har gått helt ofattbart fort, och som vanligt står man där och fattar inte vart de tog vägen egentligen. Man ska landa från jobb, ladda om sina batterier, hitta på roliga och spännande saker, läsa böckerna man aldrig hinner läsa annars, fånga dagen, sola & bada, umgås, göra allt det där från "sommarlistan" som att fotografera jämt och ständigt, göra färdigt fotoboken....herregud, med det tempot blir  semestern lika intensiv och kravfylld som vardagen.
Faktum är att kameran i stort sett fått ligga orörd hela sommaren. Mitt fotograferande har kommit att handla om mobilen och appar, lättillgängligt, snabbt och himla roligt faktiskt. Jag har ibland gått omvägar för att inte se stora kameran som legat där och känt sig övergiven och oanvänd. Samtidigt som det dåliga samvetet gjort sig påmint då man sett hur alla med outtröttlig energi spottar ur sig bilder på forumen. Men lusten har inte varit där riktigt, det har varit alltför varmt att ge sig ut i naturen och särskilt morgonpigg har jag inte heller varit.
Men så igår, den absolut sista semesterdagen åkte jag ut till Käringön, den underbara ön långt ut i kustbandet, och faktiskt, kameran fick följa med.
Det var ett ljuvligt väder, solen sken från en klarblå himmel och havet skimrade helt fantastiskt. Med andra ord; ett uselt fotoväder och särskilt mitt på dagen. Men när jag gick där på klipporna och såg ljungen blomma och havet glittra, då kunde jag ändå inte låta bli att knäppa lite bilder.
Käringön är ett paradis och när jag på damernas nakenbad som enda dam kunde bada i ett underbart klart och salt hav med Måseskär framför ögonen, då trodde jag nästan en stund att jag var i himlen!
Så mycket bättre avslutning på semestern kan man inte ha...


På väg till västkustens pärla Käringön

Ljungen har redan börjat blomma och lyser bland klipporna

Ljung och granitklippor är en ljuvlig kombo

Ljungen breder ut sig i sin fantastiska färg


Himmel, hav, klippor och ljung...


Hej där!


Klippblocken stupar brant ner mot havet, släta och formade sen urminnes tider


Älskar stenarna och dess vackra former...


Kristallklart vatten runt Käringön...


Damernas nakenbad med Måseskär i bakgrunden


Detta var njutbart...!


Klippor och hav...


Man blir lycklig...


Havet!!!


Speglingar av ljung i en klippskreva


Reflektioner av den vackra graniten


Spegling i ett fönster på en sjöbod


I ett fönster...


Sjöräddningen!


En liten tjej på väg mot krabbfiske


Badliv!!

2 kommentarer:

  1. Underbart härliga sommarbilder! Det är sånt man kan titta tillbaka på i vinter och drömma om☺
    /Lena

    SvaraRadera
  2. Ja, den här sommaren kommer man nog att minnas länge...och visst kan det vara skönt att tänka tillbaka på alla dessa fina, soliga dagar i vinter. Jag kommer absolut att minnas det underbara, salta badet på Käringön och plocka fram det som ett extra litet guldkorn.

    SvaraRadera