Masterpiece

lördag 3 maj 2014

Sushi, Manga och Skylines

Jag måste erkänna att jag fegade ur med maten under min Japanresa...Men som tur är finns ju sushi. Och det var en riktig upplevelse att besöka sushibarerna med sina löpande band och allt man kunde välja på. Tallrikarna staplade man på hög och de räknades ihop när man skulle betala. Vilka torn det kunde bli ibland! För gott var det...Och beroendeframkallande i allra högsta grad! Skulle ge nästan vad som helst för att få sitta där vid ett rullband igen och plocka åt mig av läckerheterna. Det blev en hel del sushiätande, det måste medges. Man skulle kunna tala om "sushimania"...som ger abstinens vid hemkomsten :(

Dessa Manga-figurer...alla butiker och utklädda människor. Jag har väldigt lite koll på Mangakulturen, men den verkar stark!!

Efter en heldag i Osaka med trötta fötter och ben ville vi avrunda med ett besök i Osaka Floating Garden, en av de högsta skraporna i staden för att kolla in dess makalöst häftiga skyline i skymningen. Det blev hissen upp MÅÅÅNGA våningar och några rulltrappor innan vi kom upp till utsiktsplatsen. Det var magiskt med alla upplysta byggnader och staden som bredde ut sig milslångt åt alla håll.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar